Dick Cheney, recompensat cu 9,4 milioane de dolari pentru contractele derulate in Kuweit si Afganistan
Controversata companie americana Halliburton, condusa odinioara de vicepresedintele
american Dick Cheney, a primit bonusuri in valoare de 9,4 milioane de dolari pentru contractele
derulate in Kuweit si Afganistan, au anuntat surse din armata americana, citate de Times Wire Services.
Nici unul dintre bonusurile respective nu a fost acordat pentru lucrarile derulate in Irak, a afirmat Sylvia Youngman, specialist in domeniul contractelor militare. Reevaluarea acestor lucrari va incepe saptamana aceasta, a mai spus Youngman.

Divizia KBR apartinand companiei Halliburton, cunoscuta anterior sub numele de Kellogg, Brown & Root, a primit cea mai mare parte din bonusuri - in jur de patru milioane de dolari - pentru doua proiecte in Bagram si Kandahar (Afganistan).

Surse din cadrul armatei americane au mai precizat ca nu vor retine, pana la urma, 15 la suta din platile viitoare catre Halliburton, pentru lucrarile din Irak, dupa ce un inspector general de la Pentagon, un auditor din cadrul armatei si agentia de auditare a contractelor de aparare recomandasera o astfel de masura.

Unele departamente guvernamentale au lansat o serie de anchete legate de activitatea Halliburton in Irak, inclusiv o investigatie privind tarifele practicate pentru furnizarea de combustibil catre civilii irakieni.
Acuzata de supratarifare, compania a argumentat ca preturile au fost cele obisnuite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri