Halliburton primeste bonusuri de aproape 10 milioane de dolari

Dick Cheney, recompensat cu 9,4 milioane de dolari pentru contractele derulate in Kuweit si Afganistan

Controversata companie americana Halliburton, condusa odinioara de vicepresedintele
american Dick Cheney, a primit bonusuri in valoare de 9,4 milioane de dolari pentru contractele
derulate in Kuweit si Afganistan, au anuntat surse din armata americana, citate de Times Wire Services.
Nici unul dintre bonusurile respective nu a fost acordat pentru lucrarile derulate in Irak, a afirmat Sylvia Youngman, specialist in domeniul contractelor militare. Reevaluarea acestor lucrari va incepe saptamana aceasta, a mai spus Youngman.

Divizia KBR apartinand companiei Halliburton, cunoscuta anterior sub numele de Kellogg, Brown & Root, a primit cea mai mare parte din bonusuri - in jur de patru milioane de dolari - pentru doua proiecte in Bagram si Kandahar (Afganistan).

Surse din cadrul armatei americane au mai precizat ca nu vor retine, pana la urma, 15 la suta din platile viitoare catre Halliburton, pentru lucrarile din Irak, dupa ce un inspector general de la Pentagon, un auditor din cadrul armatei si agentia de auditare a contractelor de aparare recomandasera o astfel de masura.

Unele departamente guvernamentale au lansat o serie de anchete legate de activitatea Halliburton in Irak, inclusiv o investigatie privind tarifele practicate pentru furnizarea de combustibil catre civilii irakieni.
Acuzata de supratarifare, compania a argumentat ca preturile au fost cele obisnuite.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri