Rezerva Federala (Fed) a Statelor Unite este pregatita sa ia noi masuri pentru sustinerea redresarii economice, trasa in jos de problemele de pe piata muncii si stresul financiar din Europa, a declarat marti presedintele institutiei, Ben Bernanke, transmite Reuters.
"Conducerea bancii centrale va continua sa monitorizeze indeaproape evolutiile si este pregatita sa ia noi masuri pentru promovarea redresarii economice, concomitent cu mentinerea stabilitatii preturilor", a afirmat Bernanke, citat de Mediafax.

Avand in vedere ritmul lent de creare a locurilor de munca si increderea scazuta a americanilor in economie, Bernanke a cerut congresmenilor sa nu reduca prea rapid cheltuielile, in viitorul apropiat, chiar daca acestia fac eforturi sa limiteze deficitul bugetar pe termen lung.

Seful Fed a aratat ca restrangerea cheltuielilor poate fi o frana puternica pentru economia americana, cea mai mare din lume, care a avansat in primul semestru cu sub 1%, in termeni anuali.

"Un obiectiv important este sa evitam masurile fiscale care pot impiedica refacerea economiei", a spus Bernanke.

El a afirmat ca tensiunile financiare din Europa reprezinta in continuare riscuri pentru dezvoltarea economica din SUA si au avut deja un impact asupra perceptiei populatiei si companiilor americane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri