Moody's a coborat ratingurile de credit a 12 banci britanice, inclusiv Royal Bank Scotland (RBS) si Lloyds, apreciind ca probabilitatea ca autoritatile sa ofere sprijin sectorului bancar pe termen mediu si lung a scazut, informeaza Mediafax.

Agentia de rating a incheiat astfel evaluarea sprijinului pe care l-ar putea primi sectorul bancar britanic de la guvern, inceputa la sfarsitul lunii mai.

"Moody's a constatat ca afirmatiile si actiunile autoritatilor birtanice au redus semnificativ predictibilitatea unui sprijin pe termen mediu-lung. Moody's consudera ca guvernul va continua sa acorde un anumit nivel de sprijin bancilor importante sistemic. Totusi, este mai probabil ca institutiile financiare mai mici sa fie lasate sa intre in faliment daca vor avea probleme financiare. Retrogradarile nu reflecta o deteriorare a situatiei financiare a sistemului bancar sau a guvernului", se arata intr-un comunicat transmis de Moody's.

Moody's a redus astfel ratingul bancilor Lloyds TSB si Santander UK (de la Aa3 la A1), RBS (de la Aa3 la A2) si altor noua institutii de credit mai mici. Ratingul Clydesdale Bank a fost confirmat la A2.

Ratingurile HSBC si Barclays nu au fost modificate.

Sarkozy si Merkel vor discuta despre recapitalizarea bancilor

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat ca recapitalizarea bancilor ar putea fi o tema de discutie la intalnirea sa de duminica, de la Berlin, cu cancelarul german, Angela Merkel.

Cititi aici mai multe despre discutiile dintre Sarkozy si Merkel.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
În Malaezia, un minister a recomandat femeilor să nu își cicălească soții
Setari Cookie-uri