Berlinul s-a oferit sa trimita functionari civili si experti bancari care sa ajute autoritatile de la Atena in domeniul investitiilor, finantarii proiectelor, reglementarilor si subventiilor europene, potrivit termenilor unui acord semnat de cele doua parti dupa doua luni de discutii, informeaza Mediafax.

Ministrul german al Economiei, Philipp Roesler, a semnat acordul in timpul unei vizite in Grecia in fruntea unei delegatii de 70 de reprezentanti ai industriei din Germania, care vor sa faca afaceri in Grecia, in principal in domeniul energiei regenerabile si managementului reziduurilor.

Roesler si ministrul elen al Dezvoltarii, Mihalis Chrysohoidis, au afirmat ca acordul reprezinta un pas esential in eforturile de revigorare a economiei Greciei, care va intra in 2012 in al cincilea an de recesiune, partial din cauza masurilor de austeritate impuse de creditorii internationali.

Germania este implicata puternic in economia Greciei. Companii germane detin participatii importante la companii elene, cum ar fi Deutsche Telekom la operatorul de telecomunicatii OTE, sau Hochtief la Aeroportul International din Atena.

Citeste si:

Totodata, spitalele elene datoreaza zeci de milioane de euro producatorilor germani de medicamente si furnizorilor de echipamente, precum Bayer.