Cancelarul german, Angela Merkel, si presedintele francez, Nicolas Sarkozy, liderii celor mai mari economii din zona euro, s-au angajat duminica, 9 octombrie, sa faca tot ce va fi necesar pentru consolidarea sectorului bancar european, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
"Liderii europeni vor face ceea ce este necesar pentru a asigura recapitalizarea bancilor europene", a declarat cancelarul german dupa discutiile de la Berlin cu presedintele francez, in incercarea de a convinge investitorii ca au capacitatea de a opri criza datoriilor care agita pietele financiare.

Sarkozy a declarat la o conferinta comuna cu Merkel ca pana la data de 3 noiembrie, cand va avea loc summitul G20, trebuie gasita o solutie pentru rezolvarea crizei si a defectelor structurale din zona euro.

"Pana la sfarsitul acestei luni trebuie sa dam un raspuns la problema crizei si la problema viziunii. Suntem hotarati sa facem tot ceea ce este necesar pentru a asigura recapitalizarea bancilor", a aratat Merkel.

Liderii celor mai mari tari din zona euro si-au declarat intentia de a mentine Grecia in zona euro si incearca sa ajunga la un consens pentru rezolvarea crizei care a adus euro la cel mai redus nivel din ianuarie fata de dolar.

Orice solutie de compromis ar putea fi pusa in dificultate in conditiile in care guvernul din Slovacia incearca sa depaseasca opozitia din tara privind majorarea Facilitatii Europene de Stabilitate Financiara.

Citeste si:

Sarkozy si Merkel vor discuta duminica despre recapitalizarea bancilor
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri