"Liderii europeni vor face ceea ce este necesar pentru a asigura recapitalizarea bancilor europene", a declarat cancelarul german dupa discutiile de la Berlin cu presedintele francez, in incercarea de a convinge investitorii ca au capacitatea de a opri criza datoriilor care agita pietele financiare.

Sarkozy a declarat la o conferinta comuna cu Merkel ca pana la data de 3 noiembrie, cand va avea loc summitul G20, trebuie gasita o solutie pentru rezolvarea crizei si a defectelor structurale din zona euro.

"Pana la sfarsitul acestei luni trebuie sa dam un raspuns la problema crizei si la problema viziunii. Suntem hotarati sa facem tot ceea ce este necesar pentru a asigura recapitalizarea bancilor", a aratat Merkel.

Liderii celor mai mari tari din zona euro si-au declarat intentia de a mentine Grecia in zona euro si incearca sa ajunga la un consens pentru rezolvarea crizei care a adus euro la cel mai redus nivel din ianuarie fata de dolar.

Citeste si:

Orice solutie de compromis ar putea fi pusa in dificultate in conditiile in care guvernul din Slovacia incearca sa depaseasca opozitia din tara privind majorarea Facilitatii Europene de Stabilitate Financiara.

Citeste si:

Sarkozy si Merkel vor discuta duminica despre recapitalizarea bancilor