Bank of America, care vrea sa reduca cheltuielile prin eliminarea a cel putin 30.000 de locuri de munca, va plati fostului sef al diviziei de administrare a averilor, Sallie Krawcheck, compensatii de 6 milioane de dolari, dupa desfiintarea postului sau, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.
Suma include salariul pe un an, de 850.000 de dolari, si plata a 5,15 milioane de dolari in 2012, a anuntat banca.

Directorul pentru operatiuni bancare de consum si carduri de credit, Joseph Price, al carui post a fost de asemenea desfiintat, va primi compensati de 5 milioane de dolari. Ca si Krawcheck, el va primi salariul pe un an, respectiv 850.000 de dolari, iar ulterior 4,15 milioane de dolari, cu conditia sa nu incalce un contract cu banca.

Directorul general al Bank of America i-a demis pe Krawcheck si Price in septembrie, in cadrul masurilor de reorganizare a bancii necesare din cauza pierderilor legate de creditele ipotecare neperformante si a scaderii cu 56% a pretului actiunilor in acest an.

Obiectivul sau este reducerea costurilor anuale la divizia bancara de consum cu 5 miliarde de dolari, cea mai mare parte prin restrangerea numarului de angajati.

Cei doi directori au acceptat sa nu aiba alte pretentii din partea Bank of America si sa nu concureze banca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri