Familia regala a emiratului Qatar a cumparat operatiunile de private banking ale grupului financiar KBC si vrea sa preia si divizia similara a Dexia, accelerand astfel investitiile in sistemul bancar confruntat cu probleme din zona euro, transmite Reuters.

Un grup de investitii din Qatar detinut de membri ai familiei rgale al-Thani a cumparat operatiunile de private banking ale KBC, a declarat, ministrul de Finante ale Luxemburgului, Luc Frieden, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca fondul analizeaza operatiunile Banque Internationale Luxembourg (BIL), divizia Dexia de private banking, pentru o eventuala preluare.

KBC a anuntat, anterior, ca Precision Capital, o firma inregistrata in Luxemburg si controlata de investitori din Qatar, a convenit sa preia KBL, divizia de private banking a grupului, pentru 1,05 miliarde de euro. Investitorul a cerut discretie, potrivit grupului.

Familia regala al-Thani, ai carei membri controleaza companii precum fondul suveran Qatar Investment Authority, a mai investit in sectorul bancar european in trecut, inclusiv la banca britanica Barclays in 2008.

Dexia a acceptat, luni, un pachet de sprijin financiar care va include nationalizarea diviziei bancare din Belgia si vanzarea BIL.

Luxemburg va prelua, probabil, un pachet minoritar de actiuni la BIL, a adaugat Frieden.

Potrivit estimarilor Morgan Stanley, divizia de private banking a Dexia ar putea valora 1-1,7 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si