O intalnire a liderilor Uniunii Europene pe tema crizei din zona euro, programata pentru 17 octombrie, va fi probabil amanata, in asteptarea raportului inspectorilor UE si FMI privind Grecia, au declarat surse comunitare citate de Reuters, informeaza Mediafax..
Reuniunea va avea loc probabil la o data ulterioara, a spus una dintre surse.

O alta sursa a aratat ca amanarea este partial determinata de asteptarea raportului troicii UE/BCE/FMI privind progresele Greciei in aplicarea planului de austeritate.

"Liderii vor sa actioneze in functie de raportul troicii, care nu va fi gata pana pe 17 octombrie. Credem ca amanarea are loc mai mult la cererea autoritatilor de la Paris decat a celor de la Berlin", a explicat una dintre surse.

O a treia sursa a spus ca oficiali din UE insarcinati cu organizarea reuniunii au contactat diplomatii pentru reprogramarea summitului.

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy s-au intalnit duminica la Berlin si au anuntat ca vor stabili masuri pentru stabilizarea zonei euro, inclusiv recapitalizarea bancilor, pana la sfarsitul lui octombrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri