Totodata, bonusurile vor fi probabil mai mici in acest an, reflectand profiturile mai mici de pe Wall Street, arata, intr-un raport care va fi publicat marti, oficialul responsabil de finnatele statului New York, Thomas P. DiNapoli.

Incepand cu ianuarie 2008, din industria valorilor mobiliare din New York au disparut circa 22.000 de locuri de munca. Daca predictia oficialului se va adeveri, declinul total ar ajunge la 17%. Din aprilie au fost eliminate 4.100 de slujbe, iar noi reduceri de posturi par inevitabile, avand in vedere programele de austeritate anuntate de un numar destul de mare de corporatii.

Goldman Sachs a anuntat ca ar putea desfiinta 1.000 de slujbe, sau chiar mai multe, iar Credit Suisse si Barclays au informat ca intentioneaza sa deruleze concedieri. In plus, Bank of America are planuri pentru concedierea a 30.000 de angajati. Nu este clar cate din aceste reduceri de posturi vor avea lod in New York si cate vor fi in sectorul valorilor mobiliare, noteaza Wall Street Journal.

Citeste si:

Companiile financiare joaca un rol important in economia metropolei New York, autoritatile estimand ca una din opt slujbe depinde de sectorul valorilor mobiliare.

Profitul insumat al companiilor de pe Wall Street va ajunge la 18 miliarde de dolari in acest an, se arata in raportul realizat de DiNapoli, sub asteptarile anterioare de 20 de miliarde de dolari.

Salariile sunt, de asemenea in scadere, dupa ce au crescut in prima jumatate a anului la majoritatea firmelor. Raportul confirma trendul de pe Wall Street de trecere la salarii mai mari pentru a compensa declinul bonusurilor. In timp ce pachetele salariale totale au crescut in acest an, bonusurile au scazut.