"Odata ce Eurogroup si Consiliul Director al FMI vor aproba concluziile celei de-a cincea evaluari, urmatoarea transa de 8 miliarde euro (5,8 miliarde euro din partea statelor membre si 2,2 miliarde euro de la FMI) va deveni disponibila, cel mai prbabil, la inceputul lunii noiembrie", se arata intr-un comunicat transmis marti de delegatia CE, FMI si BCE.

Transa de 8 miliarde euro face parte din programul de finantare de 110 miliarde euro convenit in mai 2010.

Inspectorii CE, FMI si BCE au aratat ca Grecia va rata tinta de deficit din acest an, iar pentru a o respecta pe cea de anul viitor va fi necesara "implementarea decisiva" a masurilor de austeritate.

Citeste si:

Pentru atingerea obiectivelor din 2013-2014, creditorii externi ai Greciei considera ca vor fi necesare masuri suplimentare.

De asemenea, institutiile financiare internationale anticipeaza ca recesiunea va fi mai severa decat estimau in luna iunie, iar revenirea economiei ar putea avea loc numai incepand din anul 2013.

Oficialii CE, FMI si BCE au criticat procesul de implementare a reformelor convenite de Grecia cu institutiile financiare internationale, calificandu-l drept "neuniform".