Votul poate duce la caderea Cabinetului slovac condus de Iveta Radicova, care a asociat acest subiect cu o motiune de incredere in Guvern, scrie Mediafax.

Liderii slovaci au anuntat insa ca exista posibilitatea convocarii unui nou vot, la care opozitia social-democrata ar putea sustine consolidarea Fondului, insa data noului vot nu a fost stabilita inca.

"SMER-SD este dispus sa sustina EFSF in schimbul unui acord pentru alegeri anticipate", a declarat fostul ministru de Finante slovac Jan Pocatek. "Daca negocierile incep imediat, cred ca votul ar putea avea loc in cursul acestei saptamani", a spus el.

Deputatii slovaci au respins marti seara consolidarea Fondului, decizia acestora riscand sa agraveze criza datoriilor in Uniunea monetara.

Citeste si:

"Dintre cei 124 de deputati prezenti, 55 au votat pentru, noua au votat impotriva si 60 nu au votat deloc", a declarat vicepresedintele Parlamentului, Pavol Hrusovsky.

Pentru aprobarea masurii, Guvernul avea nevoie de votul unei majoritati de 76 de deputati.

Rezultatul votului ar putea duce la caderea guvernului de centru dreapta condus de Iveta Radicova, care considera votul de marti drept motiune de incredere in Cabinet.