Somajul din Marea Britanie a crescut in perioada iunie-august la maximul ultimilor 15 ani, amplificand presiunea asupra guvernului pentru masuri de relaxare fiscala in contextul dificultatilor tot mai mari ale economiei.

Rata somajului a ajuns la 8,1% in intervalul iunie-august, de la 7,9% in mai-iulie, au anuntat autoritatile pentru statistica de la Londra, scrie Mediafax.

Numarul persoanelor fara loc de munca a urcat la 2,57 milioane, maximul incepand din 1994.

Seful finantelor britanice, George Osborne, s-a agajat sa mentina cel mai aspru program de masuri de austeritate de dupa Al Doilea Razboi Mondial, indiferent de deteriorarea perspectivelor de recuperare economica. Banca Angliei a reluat programul de achizitie de active, in principal obligatiuni guvernamentale, in contextul agravarii crizei datoriilor din Europa si a incetinirii economiei mondiale.

"Este o veste rea pentru Marea Britanie. Daca as fi printre cei aflati la conducerea tarii as fi un pic ingrijorat", a spus Jim O'Neill, seful diviziei de administrare de active la Goldman Sachs.

Numarul persoanelor angajate a scazut cu 178.000 in perioada de trei luni incheiata in august, cel mai mult din iulie 2009.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
O bancă centrală pune în carantină bacnotele timp de două săptămâni
Setari Cookie-uri