Propunerile fac parte dintr-un plan de reforma a Politicii Agricole Comune dupa anul 2013, prin care vor continua sa fie alocate subventii anuale de circa 55 miliarde de euro pentru agricultura.

"Comisia propune reducerea progresiva a subventiilor directe ce depasesc 150.000 de euro si limitarea acestora la 300.000 de euro", a spus Ciolos intr-un discurs in fata Parlamentului European, potrivit Mediafax.

Planurile includ si o propunere de a limita subventiile la "fermele agricole", a spus Ciolos, adaugand ca se indoieste ca aeroporturile si terenurile de golf au nevoie de subventiile agricole pe care le primesc in prezent.

Citeste si:

UE ar trebui sa mentina si din 2014 actualele instrumente folosite pentru a face fata volatilitatii de pe piata si crizei alimentelor, intre care interventiile de stat si sprijinul pentru depozitare in sectorul privat, a adaugat el.

Propunerile trebuie acum aprobate de guvernele UE si de membrii Parlamentului European, proces care ar putea dura pana la doi ani.
In proiectul de buget prezentate in iulie, Comisia a propus mentinerea subventiilor agricole aproape de actualul nivel pana in 2020.

Mentinerea sprijinului pentru sectorul agricol este o prioritate a Frantei, principalul beneficiar de fonduri agricole europene.