Calificativele pentru credite pe termen lung ale celor doua banci au fost coborate de la "AA-" la "A", cu perspectiva negativa.

Revizuirea in scadere a ratingurilor celor doua banci urmeaza unei masuri similare adoptate saptamana trecuta de agentia rivala Moody's.

"Exista mai multa vointa politica pentru a reduce sprijinul disponibil pentru bancile britanice", potrivit unui comunicat al Fitch.

Existau asteptari ca agentiile de rating sa revizuiasca in scadere calificativele bancilor britanice, ca urmare a semnalelor ca disponibilitatea de sprijin din partea guvernului s-a redus.

Citeste si:

Totodata, Comisia Independenta pentru Sistemul Bancar a recomandat in septembrie ca bancile sa-si izoleze diviziile de retail de activitatile mai riscante de investment banking si sa detina mai mult capital. Recomandarile au fost considerate ca avand un impact negativ asupra ratingurilor bancilor.

Statul britanic are participatii de 41% la Lloyds si de 83% la RBS, dupa ajutoarele acordate celor doua banci in timpul crizei din 2008.

De asemenea, Fitch a pus sub supraveghere, pentru o eventuala retrogradare, califciativul bancii britanice Barclays.