Agentia de evaluare financiara Fitch a retrogradat, joi, bancile britanice Lloyds si Royal Bank of Scotland, intrucat considera ca s-a redus probabilitatea de sprijin din partea statului, in cazul in care cele doua instiutii de credit ar avea nevoie de suport financiar, transmite Mediafax.
Calificativele pentru credite pe termen lung ale celor doua banci au fost coborate de la "AA-" la "A", cu perspectiva negativa.

Revizuirea in scadere a ratingurilor celor doua banci urmeaza unei masuri similare adoptate saptamana trecuta de agentia rivala Moody's.

"Exista mai multa vointa politica pentru a reduce sprijinul disponibil pentru bancile britanice", potrivit unui comunicat al Fitch.

Existau asteptari ca agentiile de rating sa revizuiasca in scadere calificativele bancilor britanice, ca urmare a semnalelor ca disponibilitatea de sprijin din partea guvernului s-a redus.

Totodata, Comisia Independenta pentru Sistemul Bancar a recomandat in septembrie ca bancile sa-si izoleze diviziile de retail de activitatile mai riscante de investment banking si sa detina mai mult capital. Recomandarile au fost considerate ca avand un impact negativ asupra ratingurilor bancilor.

Statul britanic are participatii de 41% la Lloyds si de 83% la RBS, dupa ajutoarele acordate celor doua banci in timpul crizei din 2008.

De asemenea, Fitch a pus sub supraveghere, pentru o eventuala retrogradare, califciativul bancii britanice Barclays.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri