“Rezultatele inregistrate de vanzarile Roche sunt in conformitate cu asteptarile noastre si, ca urmare, suntem pe calea cea buna in indeplinirea obiectivelor pentru intregul an", a declarat Severin Schwan (foto), CEO al grupului Roche.

Vanzarile diviziei de farmaceutice a grupului au crescut cu 1% in primele 9 luni ale anului, excluzand Tamiflu (medicament contra gripei), la 24,4 miliarde de franci elvetieni.

"Aceste vanzari au reflectat cresterea solida a majoritatii medicamentelor-cheie ale Roche, dar si scaderea asteptata a vanzarilor unora dintre produse folosite in cazul osteoporozei, gripei, transplantului", potrivit unui comunicat de presa al companiei.

Divizia de diagnostice a inregistrat o evolutie peste media pietei globale de diagnostice in vitro - un avans de 6% la o rata de schimb constanta, pana la 7,1 miliarde de franci elvetieni.

Citeste si:

In ceea ce priveste perspectivele pentru intregul an, compania se asteapta ca "vanzarile diviziei de farmaceutice sa creasca cu o cifra (...), iar cele ale diviziei de diagnostice sa aiba un avans semnificativ peste media pietei, datorita lansarilor de noi produse", potrivit comunicatului.

La sfarsitul anului 2010, grupul Roche a raportat vanzari in valoare totala de 47,5 miliarde de franci elvetieni.

Cu sediul la Basel, in Elvetia, Roche este una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume.