Evolutia din septembrie a fost sustinuta de vanzarile puternice pe piata auto, potrivit datelor prezentate, vineri, de Departamentul Comertului.

Cresterea a depasit estimarea de 0,7% prezentata de analistii consultati de Reuters. In plus, avansul anuntat luna trecuta pentru august a fost revizuit in urcare la 0,3%.

Cheltuielile de consum reprezinta doua treimi din activitatea economica din SUA, iar datele Departamentului Comertului sugereaza ca avansul PIB la sfarsitul trimestrului al treilea ar putea fi mai mare decat se anticipa.

Citeste si:

Fara piata auto, vanzarile au urcat cu 0,6% in septembrie, peste asteptarile de 0,3%.

Increderea consumatorilor a revenit usor in septembrie, dupa ce a coborat in august la minimul a peste trei decenii. Increderea a scazut puternic in timpul verii, cand conflictul dintre politicienii americani privind cresterea plafonului de indatotrare a SUA a lovit cotatiile actiunilor si a impins cea mai mare economie a lumii aproape de intrarea in incetare de plati. Chiar si dupa imbunatatirea din septemebrie, increderea consumatorilor americani ramane la cel mai coborat nivel din 1980.