Kinder Morgan va cumpara grupul rival El Paso Corp intr-o tranzactie de 21 miliarde de dolari care va conduce la fuziunea celor mai mari operatori de conducte de gaze naturale din America de Nord, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Tranzactia in numerar si schimb de actiuni evalueaza El Paso la 37% peste capitalizarea bursiera de vineri.

Intre timp, Exxon Mobil si alte mari companii petrol0ere investesc miliarde de dolari pentru a dezvolta si produce gaze de sist si petrol in zone cu infrastructura slaba.

Grupul format in urma fuziunii dintre Kinder Morgan si El Paso va controla circa 80.000 de mile (128.000 de kilometri) de gazoducte care strabat teritoriul Americii de Nord. Noul concern ar putea cere tarife mai mari.

"Acum, ca KMP (Kinder Morgan, n.r.) este de departe cel mai mare distribuitor de gaze naturale prin conducte, vor putea exercita presiune pe preturile din piata, ceea ce ar putea creste pretul gazelor naturale. Ne asteptam la un impact pozitiv pe piata gazelor, care va pregati terenul pentru noi fuziuni si achizitii in industrie", comenteaza un analist american.

Kinder Morgan anticipeaza ca tranzactia va fi finalizata in prima parte a anului viitor, insa nu este clar cum vor reactiona autoritatile, noteaza Reuters.

Componenta cash a preluarii va totaliza 11,5 miliarde de dolari, iar valoarea totala a tranzactiei incluzand si datoriile El Paso se ridica la 38 de miliarde de dolari, a doua mare achizitie din acest an dupa acordul de 39 de miliarde de dolari prin care AT&T va inghiti T-Mobile USA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri