Bank of America simte din nou gustul profitului. Vezi rezultatele pe T3

Bank of America, cea mai mare banca din Statele Unite, a trecut pe profit in trimestrul al treilea, cu un rezultat de 6,23 miliarde de dolari, sustinut de un castig exceptional de 4,5 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

In trimestrul al treilea al anului trecut, Bank of America a avut o pierdere de 7,3 miliarde de dolari.

Castigul pe actiune de 56 de centi, raportat de banca, a depasit asteptarile analistilor de 21 de centi pe titlu, potrivit Mediafax.

Actiunile Bank of America au inregistrat in acest an cea mai slaba evolutie din componenta indicelui Dow Jones Industrial Average, cu un declin de 55%.

Directorul general al bancii, Brian T. Moynihan, s-a angajat sa transforme banca intr-o institutie de credit mai mica si mai profitabila, prin renuntarea la operatiuni considerate neesentiale si reducerea cu 5 miliarde de dolari a costurilor, printr-un program de desfiintare a 30.000 de locuri de munca. De la preluarea postului anul trecut, Moynihan a acceptat vanzarea de active in valoare de aproape 50 de miliarde de dolari.

In primele noua luni ale anului, Bank of America a inregistrat o pierdere de 545 milioane de dolari, fata de un rezultat negativ de 994 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului precedent.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Djokovic a donat 40.000 de euro unui oraş sârb puternic afectat de Covid-19
Setari Cookie-uri