Pierderea de 84 de centi pe actiune a depasit asteptarile analistilor, care anticipau un rezultat negativ de numai 11 centi pe titlu, informeaza Mediafax.

"Trimestrul al treilea a fost foarte dificil, iar urmatoarele vor urma probabil acelasi model, avand in vedere actualul climat. Orice comentarii pozitive privind piata financiara pe termen scurt este putin probabil sa fie crezute", a afirmat Jon Fisher, manager de portofoliu la Fifth Third Asset Management, companie care administreaza active de circa 16 miliarde de dolari.

Goldman Sachs a anuntat in iulie ca intentioneaza sa desfiinteze circa 1.000 de locuri de munca pentru a reduce costurile cu 1,2 miliarde de dolari. La sfarsitul lunii septembrie, banca avea 34.200 de angajati, in declin de la 35.500 in iunie.

Citeste si:

Unii dintre rivalii Goldman Sachs au anuntat deja rezultate financiare evidentiind venituri mai scazute din activitati de trading si investment banking, ca urmare a declinului pietelor de capital, cauzat de criza datoriilor suverane din Europa.

JPMorgan a anuntat, saptamana trecuta, ca veniturile din investment banking au scazut la minimul din 2006, iar cele din trading au coborat cu 13% din trimestrul al doilea. Citigroup a raportat un declin de 21% al comisioanelor din operatiuni de investment banking.

Profitul pentru primele noua luni ale anului a coborat cu 43%, de la sase miliarde de doalri in primele noua luni ale anului trecut la 3,43 miliarde de dolari in ianuarie-septembrie anul acesta.