Nemtii se tem de criza din zona euro si spera sa evite recesiunea

Guvernul german a redus aproape la jumatate prognoza de crestere economica pentru 2012, de la 1,8% la 1%, masura care reflecta in mare parte perspectivele dificile determinate de criza datoriilor suverane din zona euro, transmite AFP, preluat de Mediafax.

Pentru acest an, Executivul anticipeaza un avans al PIB de 2,9%, usor peste ritmul de 2,6% estimat in aprilie.

"Riscurile provenite din strainatate au crescut semnificativ", a declarat ministrul Economiei, Philipp Rosler, evocand problemele in crestere cu care se confrunta populatia si companiile din cauza crizei din zona euro.

Impactul crizei, perceput de cateva luni in Germania, unde indicatorii industriali sunt in scadere, va culmina in perioada de iarna.

Guvernul anticipeaza, ca si majoritatea institutelor de cercetari, ca PIB-ul se va contracta in trimestrul al patrulea si va stagna in primele trei luni ale anului viitor.

Din punct de vedere tehnic, Germania va evita recesiunea, definita prin doua trimestre de contractie economica, spre deosebire de mai multe alte tari europene.

"Nu se pune problema unei recesiuni. 1% inseamna o crestere, tendinta PIB este in urcare", a afirmat Rosler.

Guvernul anticipeaza totodata ca somajul va continua sa scada anul viitor pana la 6,7%, cel mai redus nivel in peste 20 de ani, fata de o medie de 7% in 2011.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri