Directorul general al Commerzbank, Martin Blessing, a cerut Greciei sa declare insolventa si sa-si restructureze datoria de stat, potrivit cotidianului german Bild, preluat de Reuters si dat publicitatii de Mediafax.
"Nu este destul sa avem deprecieri in portofoliile bancilor", a afirmat Blessing intr-un interviu publicat vineri, adaugand ca Grecia nu poate fi ajutata, iar pietele nu vor fi calmate fara o restructurare reala a datoriei statului elen.

Intrebat daca bancile vor contribui voluntar la rezolvarea problemelor, seful Commerzbank a afirmat: "Ar fi pe baza de voluntariat numai daca Grecia s-ar declara in insolventa".

"Daca Troika (UE, FMI, BCE - n.r.) s-ar asigura ca urmatoarea transa nu va fi platita, atunci insolventa Greciei ar fi posibila. Renuntarea voluntara la plati aferente obligatiunilor, fara insolventa, este otrava pentru credibilitatea obligatiunilor guvernamentale, chiar si ale altor tari", a spus el.

Creditorii privati ai Greciei, banci si companii de asigurari, au acceptat in iulie sa contribuie cu 50 miliarde euro la reducerea datoriei de stat a Greciei printr-o rascumparare de obligatiuni si o schema swap, masurile fiind echivalente cu o pierdere de 21% din obligatiunile Greciei cu maturitatea pana in 2020.

Acest nivel este acum considerat insuficient pentru a transforma datoria de stat a Greciei intr-una sustenabila.

Blessing considera ca bancile vor avea nevoie probabil de mai mult capital pentru a face fata intrarii Greciei in insolventa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri