Criza economica si financiara care afecteaza Grecia are anumite beneficii pentru Bulgaria, a afirmat ministrul bulgar al Finantelor, Simeon Djankov, intr-un interviu publicat luni, oficialul admitand chiar ca bulgarii se bucura, intr-o oarecare masura, de problemele grecilor, transmite AFP, potrivit Mediafax.

"Desi nu este foarte frumos, exista un grad de bucurie malefica (cu privire la Grecia), deoarece Bulgaria este comparata inca cu Grecia. Impresia ca grecii stau mai prost decat noi ne ajuta mult ca guvern", a aratat oficialul pentru Die Welt.

Timp de cativa ani, bulgarii au facut sacrificii pentru a-si mentine datoria de stat la unul dintre cele mai reduse niveluri din Europa (16% din PIB in 2010) si au privit cu invidie catre vecinii lor greci, catre standardul mai ridicat al vietii de acolo, noteaza ministrul.

"Conditiile economice s-au deterioat pentru afacerile din Grecia. In ultimii doi ani, circa 2.000 de companii s-au mutat din Grecia in Bulgaria, iar multi cetateni greci si-au adus banii in bancile bulgare", a afirmat Djankov.

El estimeaza influxul de capital din Grecia la circa un miliard de euro, ceea ce "reprezinta mult pentru Bulgaria".

Djankov a mai aratat ca spera ca Grecia sa-si revina, pentru stimularea fluxurilor comerciale dintre cele doua tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Airbus Romania va intretine trei elicoptere ale armatei bulgare