Erste trebuie sa se recapitalizeze cu 60 mil. euro

Grupul austriac Erste are nevoie de 59 de milioane de euro pentru a ajunge la o rata de adecvare a capitalului de 9% pana la mijlocul anului urmator, prag stabilit prin acord de liderii europeni si considerat adecvat pentru a consolida bancile europene in contextul crizei datoriilor suverane.

Necesarul de capital al Erste este stabilit in functie de criteriile Autoritatii Bancare Europene si rezultatele financiare ale grupului de la mijlocul anului, se arata intr-un comunicat al Erste, potrivit Mediafax.

Expunerile pe datoriile suverane din Spatiul Economic European au fost luate in calcul conform valorii de piata, se arata in comunicat.
Bancile europene vor avea nevoie, in total, de 106 miliarde de euro pentru recapitalizare, astfel incat sa ajunga la nivelul de 9%, potrivit Autoritatii Bancare Europene.

Institutiile de credit din Austria vor necesita recapitalizare de aproape trei miliarde de euro, insa cea mai mare parte este atribuibila Volksbank si este considerata pro-forma. Grupul Volksbank se afla in prezent intr-un proces de restructurare si evaluare a modelului de afaceri, noteaza autoritatea europeana, dupa care Volksbank ar ajunge o institutie de credit cu activitati regionale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri