In consecinta, ministerul estimeaza o pondere a datoriilor in PIB de 81,1% in acest an, cu 2,6 puncte procentuale mai mica decat previziunea initiala.

FMS Wertmanagement, cea mai mare "banca rea" din Germania, a fost infiintata dupa nationalizarea HRE in 2009, pentru activele neperformante ale acesteia, in valoare de 173 miliarde de euro, transferate in octombrie 2010.

"Eroarea a fost provocata, se pare, de introducerea, incorecta, de doua ori a sumelor", a declarat un purtator de cuvant al ministerului. El a adaugat ca motivul erorii nu a fost clarificat inca.

Guvernul a salutat informatia, care arata ca datoriile publice ale Germaniei sunt de fapt mai mici, chiar daca depasesc pragul de 60% inclus in Tratatul de la Maastricht.

Partidul de opozitie Social-Democrat (SPD) si-a exprimat surprinderea fata de amploarea erorii si face guvernul responsabil.

Citeste si:

"Nu este o suma pe care nevasta unui svab o ascunde intr-o cutie de biscuiti si uita de ea. Sa treci cu vederea o astfel de suma este complet iresponsabil", a declarat liderilor parlamentarilor SPD, Thomas Oppermann.

Svabii, concentrati in sud-vestul Germaniei, sunt renumiti pentru inclinatia lor spre economisire, noteaza Reuters.

Din suma totala descoperita de minister, 24,5 miliarde de euro sunt aferente anului 2010 si 31 de miliarde de euro pentru 2011.

Oppermann a adaugat ca "banca rea" infiintata pentru HRE este o banca de stat de a carei administrare si