MF Global Holdings din Statele Unite, care detine o companie de brokeraj condusa de un fost guvernator al statului New York si fost co-presedinte al Goldman Sachs, Jon Corzine (foto), s-a declarat in faliment dupa ce a efectuat plasamente in datorii suverane europene, transmite Bloomberg.
Compania, cu sediul in New York, a declarat datorii de 39,7 miliarde de dolari si active de 41 de miliarde de dolari, in cererea de protectie fata de creditori depusa luni la un tribunal din Manhattan, scrie Mediafax.

Compania afiliata MF Global Finance USA, cu datorii de 50 de milioane de dolari si active de 500 milioane de dolari, a facut o cerere similara.

Printre cei mai mari creditori neasigurati ai MF Global se afla JP Morgan Chase Bank, ca reprezentant al unor detinatori de obligatiuni de 1,2 miliarde de dolari, si Deutsche Bank Trust, cu clienti care au in proprietate obligatiuni de 690 milioane de dolari.

Conducerea MF Global s-a reunit la sfarsitul saptamanii trecute la New York pentru a analiza toate optiunile, inclusiv vanzarea companiei pentru a evita falimentul, potrivit unei persoane apropiate situatiei.

In urma unor pierderi record, MF Global a fost suspendata de la orice fel de operatiune cu Rezerva Federala din new York, potrivit unui comunicat al Comisiei americane pentru bursa si valori mobiliare (SEC).

Tranzactiile cu actiuni ale MF Global au fost suspendate.

Actiunile MF Global au scazut cu 67% saptamana trecuta, iar obligatiunile companiei au fost tranzactionate la niveluri minime, dupa ce a anuntat detinerile de obligatiuni suverane europene.

Compania a discutat cu cinci posibili cumparatori despre vanzarea integrala sau partiala a MF Global, care include banci, fonduri de investitii si firme de brokeraj, a spus sursa.

MF Global a raportat saptamana trecuta o pierdere trimestriala de 191,6 milioane de dolari, iar Moody’s si Fitch au retrogradat-o la nivelul junk (nerecomandat pentru investitii).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri