Procesul de imbunatatire a ratingurilor tarilor din Europa de Est s-ar putea opri deoarece incetinirea cresterii economice, cauzata de criza zonei euro, face mai dificil controlul finantelor publice, a declarat un analist al agentiei de evaluare financiara Fitch, citat de Bloomberg.
Fitch si-a imbunatatit evaluarea riscului de credit in regiune odata cu iesirea statelor din criza financiara din 2008-2009, cand o stopare brusca a fluxurilor de capital a cauzat reducerea investitiilor, in timp ce recesiunea globala a lovit exporturile, potrivit Mediafax.

Recuperarea este in pericol din cauza unei incetiniri in zona euro, principala piata pentru bunuri produse in Europa de Est, a afirmat, intr-un interviu pentru Bloomberg, analistul Fitch Charles Seville.

"Ratingurile din regiune se aflau pe un trend de imbunatatire de la inceputul anului trecut pana in trimestrul al treilea din 2011. Acest trend s-ar putea sa nu mai continue", a spus el.

In ultimul an, Fitch a revizuit in urcare calificativele Estoniei, Romaniei si Letoniei, in timp ce a imbunatatit la stabila perspectiva pentru Ungaria, Serbia si Lituania, iar pe cea Bulgariei la pozitiva.

Fitch a imbunatatit in luna iulie ratingul pentru credite pe termen lung in valuta al Romaniei de la "BB+" la "BBB-", cu perspectiva stabila, Romania revenind astfel in categoria statelor recomandate pentru investitii.

Fitch a retrogradat Romania in categoria statelor nerecomandate pentru investitii la sfarsitul anului 2008, in contextul crizei financiare globale. Agentia a revizuit atunci in scadere cu doua trepte ratingul Romaniei pentru credite pe termen lung in valuta, la "BB+", cu perspectiva negativa, temandu-se ca statul nu are capacitatea de a evita o criza severa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri