"Trebuie sa facem in asa fel, incat lucrurile sa fie clare din toate punctele de vedere si voi spune G20 ca trebuie sa adopte politici care sa garanteze mentinerea democratiei deasupra apetiturilor pietei", a afirmat Papandreou in timpul unei sedinte de guvern extraordinare, desfasurate in noaptea de marti spre miercuri, scrie Mediafax.

In cursul reuniunii, Guvernul elen a aprobat, in unanimitate, propunerea premierului privind convocarea, cat mai curand, a unui referendum privind planul de salvare financiara a tarii, precum si pe cea de a solicita Parlamentului un vot de incredere, potrivit purtatorului de cuvant al Executivului.

Papandreou a avertizat si ca in cazul convocarii de alegeri anticipate si al declansarii unei noi campanii electorale, "totul se va opri", iar tara "va fi impinsa spre faliment".

Citeste si:

Conform unui comunicat al Guvernului, premierul elen a afirmat ca omologii sai europeni "au fost avizati" in legatura cu planurile sale si ca "vor respecta si vor sustine" eforturile depuse de Grecia.

Papandreou, care dispune de o majoritate de numai doua voturi in Parlament, se va intalni miercuri, la Cannes, cu liderii german si francez, Angela Merkel si Nicolas Sarkozy, dar si cu lideri ai Uniunii Europene si ai Fondului Monetar International.