Marile banci creditoare ale Greciei au indicat ca vor un progres rapid al negocierilor de reducere a datoriilor statului elen, in pofida referendumului anuntat de premierul George Papandreou referitor la noul program de salvare, transmite AFP.
Institutul pentru Finante Internationale (IFI), care reprezinta bancile in discutiile referitoare la Grecia, a reafirmat intr-un comunicat intentia de a duce mai departe acordul convenit saptamana trecuta de sefii de state si de guverne din zona euro, pentru reducerea datoriilor elene catre creditorii privati.

"Vom colabora indeaproape cu autoritatile elene, reprezentantii zonei euro si alte parti implicate pentru a stabili detaliile si a pune in aplicare participarea voluntara a sectorului privat la sustinerea eforturilor de reforma ale Greciei, in vederea iesirii din criza actuala", se arata in comunicat, noteaza Mediafax.

IFI si-a dat acordul la summit-ul de la Bruxelles pentru reducerea datoriilor Greciei cu circa 100 de miliarde de euro, respectiv jumatate din datoria catre creditorii privati.

Bancile reprezentate de IFI vor evitarea unui default (incetare de plati) dezordonat al Greciei, din cauza consecintelor pe care le-ar avea asupra sistemului financiar mondial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri