FESF amana emisiunea de obligatiuni pe termen de 10 ani "din cauza conditiilor din piata", a declarat purtatorul de cuvant al fondului, Christof Roche, potrivit Mediafax.

Un alt oficial a afirmat la o conferinta cu investitorii ca fondul ar putea astepta rezultatul summit-ului G20 de la Cannes de pe 3-4 noiembrie, inainte de a vinde obligatiunile.

"Evolutiile din jurul summt-ului G20 de la Cannes vor avea un mare impact asupra pretului oricarei emisiuni de obligatiuni", a declarat Christophe Herpet, manager de fonduri la compania AXA Investment Managers, care administreaza active de circa 735 miliarde de dolari.

FESF va folosi fondurile obtinute din vanzarea de obligatiuni pentru a contribui la programul de sustinere a Irlandei.

Citeste si:

Statul irlandez este al doilea din zona euro care a beneficiat de un program de salvare, dupa Grecia, a treia tara fiind Portugalia.

Fondul a anuntat luni ca aranjorii emisiunii de obligatiuni sunt Barclays Capital, Credit Agricole si JP Morgan.

"Momentul este total nepotrivit" pentru o emisiune de obligatiuni, a declarat Bill Blain, director de strategie la compania de brokeraj Newedge Group in Londra.

Un purtator de cuvant al Agentiei irlandeze pentru administrarea avutiei nationale a declarat ca Irlanda va rascumpara prin resurse proprii obligatiuni de 4,4 miliarde de euro, cu maturitate pe 11 noiembrie.