Guvernul lui Georges Papandreou inca mai poate, teoretic, sa castige acest vot, in functie de numarul de deputati care vor participa la scrutin, dar supravietuirea sa pare totusi improbabila, potrivit Mediafax.

Deputatele disidente protesteaza astfel fata de proiectul de referendum privind planul european de ajutor, cerut de Papandreou, contestat de asemenea de cinci ministri.

Un vot de incredere in Parlamentul grec, cerut de Papandreou privind acordul european pentru stergerea partiala a datoriei, este prevazut vineri.

Papandreou se confrunta cu o criza politica in Grecia si o opozitie puternica a cetatenilor fata de masurile de austeritate si abandonarea suveranitatii nationale, legate de ajutorul financiar european. El a fost convocat la Cannes de liderii zonei euro, care se tem ca organizarea unui referendum in Grecia ar putea pune in pericol intreaga zona euro.

Citeste si:

La finalul intrevederii, Georges Papandreou a confirmat ca miza referendumului este apartenenta tarii sale la zona euro. El nu a precizat insa cum va fi formulata intrebarea la referendum.

Anterior, presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a avertizat ca europenii si FMI nu pot acorda "nici un cent" Greciei pana cand nu va adopta intregul plan anticriza european si pana nu va fi inlaturata "orice indoiala privind rezultatul referendumului".

Conform mai multor surse, vistieria statului grec va fi goala pana in decembrie.