Doua deputate ale majoritatii socialiste din Grecia au anuntat ca nu vor acorda votul de incredere Guvernului grec, care pierde astfel majoritatea in Parlament, redusa la 150 de voturi din totalul de 300, a anuntat televiziunea publica Net, citata de AFP.
Guvernul lui Georges Papandreou inca mai poate, teoretic, sa castige acest vot, in functie de numarul de deputati care vor participa la scrutin, dar supravietuirea sa pare totusi improbabila, potrivit Mediafax.

Deputatele disidente protesteaza astfel fata de proiectul de referendum privind planul european de ajutor, cerut de Papandreou, contestat de asemenea de cinci ministri.

Un vot de incredere in Parlamentul grec, cerut de Papandreou privind acordul european pentru stergerea partiala a datoriei, este prevazut vineri.

Papandreou se confrunta cu o criza politica in Grecia si o opozitie puternica a cetatenilor fata de masurile de austeritate si abandonarea suveranitatii nationale, legate de ajutorul financiar european. El a fost convocat la Cannes de liderii zonei euro, care se tem ca organizarea unui referendum in Grecia ar putea pune in pericol intreaga zona euro.

La finalul intrevederii, Georges Papandreou a confirmat ca miza referendumului este apartenenta tarii sale la zona euro. El nu a precizat insa cum va fi formulata intrebarea la referendum.

Anterior, presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a avertizat ca europenii si FMI nu pot acorda "nici un cent" Greciei pana cand nu va adopta intregul plan anticriza european si pana nu va fi inlaturata "orice indoiala privind rezultatul referendumului".

Conform mai multor surse, vistieria statului grec va fi goala pana in decembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri