Actiunile europene trec pe crestere, investitorii spera ca guvernul Greciei se va prabusi

Principalele actiuni europene au trecut pe crestere in prima parte a sedintei, dupa ce au deschis in scadere, ca urmare a sperantelor investitorilor ca o eventuala prabusire a guvernului Greciei ar asigura evitarea referendumului, transmite Reuters.

La 9:53 GMT, indicele FTSEurofirst 300, care include cele mai importante companii europene, se afla in urcare cu 0,6%, potrivit Mediafax.

"Investitorii se gandesc ca daca va cadea guvernul Papandreou va fi amanat referendumul, dar sunt doar sperante false pentru ca nu se rezolva nimic. Referendumul ar putea fi amanat, dar ar fi inlocuit de alegeri generale, care ar fi un vot similar. Opozitia nu vrea iesirea din zona euro, dar subiectul va fi ridicat in discutii, iar populatia va putea vota pentru cineva care vrea scoaterea Greciei din uniunea monetara", a spus un trader.

Bancile, care inregistrau scaderi mai puternice in primele ore, au recuperat din pierderi, iar indicele STOXX Europe al sectorului bancar a urcat cu 1%, in timp ce indicele pentru actiuni bancare din Grecia a avansat cu 5%.

Pe marile burse din Europa, indicii FTSE 100 britanic, DAX german si CAC 40 francez au urcat cu 0,41-0,81%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri