Premierul grec, Giorgios Papandreou, se confrunta cu un vot de incredere riscant in Parlament, vineri seara, dupa ce anuntul sau privind organizarea unui referendum pe tema planului european de salvare a Greciei a uimit liderii mondiali luni, comenteaza Euronews in pagina electronica.
Proiectul de referendum pare sa se fi intors impotriva prim-ministrului, dupa ce mai multe persoane i-au cerut sa demisioneze si membri ai partidului sau socialist s-au declarat impotriva proiectului, astfel ca Papandreou risca sa piarda votul de incredere daca numai doi dintre deputatii sai voteaza impotriva, informeaza Mediafax.

Prin urmare, el a acceptat sa renunte la referendum daca obtine sprijinul opozitiei fata de planul european de salvare a Greciei. Dar liderul opozitiei, Antonis Samaris, nu s-a lasat impresionat si a cerut organizarea de alegeri anticipate, inainte de a parasi Parlamentul cu deputatii sai.

Nemultumiti de refuzul premierului de a demisiona din functie, mai multi cetateni au protestat joi seara la Atena, dupa o zi de dezbateri in Parlament.

Unii analisti apreciaza acum ca, desi este foarte improbabil ca un referendum sa mai fie organizat, este de asemenea improbabil ca Papandreou sa castige votul de incredere al Parlamentului. Votul se va desfasura vineri seara, in jurul orei 22.00 GMT (24.00, ora Romaniei).

In pofida intentiei sale de a renunta la referendum, Papandreou duce in continuare o lupta pentru a obtine votul de incredere al Parlamentului, comenteaza la randul sau Wall Street Journal, in editia electronica de vineri. Majoritatea analistilor din Grecia se indoiesc ca Papandreou se va mai agata de putere mult timp, desi tenacitatea sa este cunoscuta. Fie ca va castiga sau va pierde votul de incredere, convocarea alegerilor anticipate este tot mai probabila.

De altfel, liderul opozitiei conservatoare Antonis Samaras a anuntat ca va sprijini planul european de salvare daca Papandreou demisioneaza din functia de prim-ministru, urmand ca un Guvern interimar sa supravegheze implementarea planului si noi alegeri sa fie organizate pana la sfarsitul anului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri