Banca germana Commerzbank a trecut pe pierderi in trimestrul al treilea, cu 687 milioane euro, fata de un profit de 113 milioane euro in perioada similara a aului trecut, dupa ce reevaluat in scadere cu 52% portofoliul de obligatiuni ale statului elen, potrivit Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Analistii anticipau pentru Commerzbank, a doua mare banca comerciala din Germania, o pierdere de 585 milioane de euro pentru trimestrul al treilea.

Commerzbank se asteapta in continuare ca rezultatele diviziei principale, de operatiuni bancare, sa fie "semnificativ" peste nivelul de anul trecut, insa evolutia va depinde de criza datoriilor suverane din Europa.

Banca, la care statul german detine o participatie de 25% plus o actiune, a anuntat ca intentioneaza sa acopere deficitul de capital de 2,94 miliarde de euro pana la o rata de adecvare a capitalului de 9%, identificat de Asociatia Bancara Europeana, fara a apela la ajutorul statului.

Institutia de credit a anuntat o serie de masuri pentru reducerea activelor si imbunatatirea capitalului, intre care suspendarea oricator afaceri noi la divizia Eurohypo, pe care trebuie sa o vanda pana in 2014, dar si stoparea acordarii de noi credite care nu au legatura cu Germania sau Polonia. In plus, banca va accelera reducerea unor active considerate nestrategice.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si