Marea Britanie a pregatit planuri pentru posibilitatea disparitiei monedei euro din cauza crizei datoriilor suverane din Europa, a declarat ministrul britanic de Finante, George Osborne, citat de AFP si dat publicitatii de Mediafax.

Intrebat, la summit-ul G20 de la Cannes, daca guvernul britanic are pregatit un plan pentru aceasta situatie, Osborne a afirmat: "Marea Britanie si executivul britanic se pregatesc pentru toate situatiile".
Marea Britanie nu face parte din zona euro.

"Asta se asteapta lumea de la noi si este responsabilitatea noastra fata de cetatenii britanici. Facem planuri. Administram datoria si situatia Marii Britanii, dar ne pregatim si pentru ceea ce ne poate afecta la nivel mondial sau din zona euro", a adaugat el.

Criza din Grecia pus sub semnul intrebarii viitorul zonei euro, scrie AFP.

Guvernul de la Atena a anuntat la inceputul saptamanii planuri de a organiza un referendum asupra pachetului de ajutor financiar extern de la UE si FMI, conditionat de masuri de austeritate. Franta si Germania au reactionat dur la anuntul Greciei, care punea in discutie acordul convenit saptamana trecuta, si au avertizat chiar ca statul elen ar putea fi nevoit sa paraseasca uniunea monetara.

Grecia a renuntat vineri la intentia de a organiza referendumul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
CORONAVIRUS | Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei
Setari Cookie-uri