Marea Britanie a pregatit planuri pentru posibilitatea disparitiei monedei euro din cauza crizei datoriilor suverane din Europa, a declarat ministrul britanic de Finante, George Osborne, citat de AFP si dat publicitatii de Mediafax.
Intrebat, la summit-ul G20 de la Cannes, daca guvernul britanic are pregatit un plan pentru aceasta situatie, Osborne a afirmat: "Marea Britanie si executivul britanic se pregatesc pentru toate situatiile".
Marea Britanie nu face parte din zona euro.

"Asta se asteapta lumea de la noi si este responsabilitatea noastra fata de cetatenii britanici. Facem planuri. Administram datoria si situatia Marii Britanii, dar ne pregatim si pentru ceea ce ne poate afecta la nivel mondial sau din zona euro", a adaugat el.

Criza din Grecia pus sub semnul intrebarii viitorul zonei euro, scrie AFP.

Guvernul de la Atena a anuntat la inceputul saptamanii planuri de a organiza un referendum asupra pachetului de ajutor financiar extern de la UE si FMI, conditionat de masuri de austeritate. Franta si Germania au reactionat dur la anuntul Greciei, care punea in discutie acordul convenit saptamana trecuta, si au avertizat chiar ca statul elen ar putea fi nevoit sa paraseasca uniunea monetara.

Grecia a renuntat vineri la intentia de a organiza referendumul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri