Somajul din Statele Unite a scazut in octombrie la minimul ultimelor sase luni, de la 9,1% in septembrie la 9%, dupa ce numarul de angajati din SUA, excluzand sectorul agricol, a crescut luna trecuta, informeaza Mediafax.

Noile date privind piata muncii si revizuirea cifrelor anuntate pentru august si septembrie indica o imbunatatire a situatiei pietei muncii.

Numarul de angajati, cu exceptia sectorului agricol, a crescut cu 80.000 in octombrie, a anuntat, vineri, Departamentul Muncii, in timp ce analistii anticipau 95.000 de noi posturi. Datele revizuite pentru august si septembrie arata ca au fost infiintate cu 102.000 mai multe locuri de munca decat s-a anuntat initial.

Piata muncii ramane inca punctul sensibil al recuperarii economiei SUA, iar progresele in a oferi locuri de munca celor 13,9 milioane de americani someri sunt inca prea lente, potrivit Reuters.
Chiar daca economia SUA se afla in al doilea an de redresare, au fost recuperate doar o parte din cele 8 milioane de slujbe pierdute in timpul recesiunii.

Economia trebuie sa creasca anual cu 2,5% timp de mai multi ani si sa creeze constant cel putin 125.000 de noi locuri de munca pentru a evita o crestere a somajului.

Cresterea economica s-a accelerat la 2,5% in trimestrul al treilea, de la 1,3% in trimestrul doi.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
5 schimbari care se vor produce in piata muncii in urmatorii 20 de ani