La intrebarea "mai are Grecia un viitor in zona euro, in opinia dumneavoastra?", 68 la suta din cele 1.007 persoane chestionate au raspuns "nu", iar 27 la suta "da".

Acest sondaj a fost realizat miercuri si joi, adica la o zi dupa anuntul premierului grec Giorgios Papandreou, care a surprins pe toata lumea, cu privire la organizarea unui referndum in tara sa, si inainte ca el sa revina asupra acestei idei.

Incertitudinea politica era, in perioada respectiva, coplesitoare, iar liderii europeni vorbeau tot mai insistent despre o iesire a Greciei din zona euro.

In plus, 71 la suta dintre germani doresc sa fie consultati in cazul unei noi decizii importante, care implica Germania, pentru zona euro, potrivit unui alt sondaj publicat duminica de Bild.

Citeste si:

De la inceputul crizei grecesti, opinia publica germana, care se considera inselata, este reticenta fata de ajutorarea acestei tari. Presa germana a ridicat tonul duminica, criticand in mod deschis evolutiile crizei.

"Iar, acum, aurul nostru!", titreaza Frankfurter Allgemeine Zeitung, potrivit caruia liderii din cadrul G20 ar vrea sa faca apel la rezervele valutare si de metale pretioase ale bancilor centrale, ale Bundesbank in special, pentru a contribui la salvarea euro, lucru dezmintit inca de sambata seara de un purtator de cuvant al Guvernului german.

"Cancelarul (Angela Merkel) a intrerpretat cu succes rolul de serif in timpul summit-ului G20. Cand, oare, va da definitiv Grecia afara?", se intreaba Die Welt.