Peste doua treimi dintre germani sunt de parere ca Grecia nu are un viitor in zona euro, potrivit unui sondaj publicat duminica de saptamanalul Focus, relateaza AFP, potrivit Mediafax.
La intrebarea "mai are Grecia un viitor in zona euro, in opinia dumneavoastra?", 68 la suta din cele 1.007 persoane chestionate au raspuns "nu", iar 27 la suta "da".

Acest sondaj a fost realizat miercuri si joi, adica la o zi dupa anuntul premierului grec Giorgios Papandreou, care a surprins pe toata lumea, cu privire la organizarea unui referndum in tara sa, si inainte ca el sa revina asupra acestei idei.

Incertitudinea politica era, in perioada respectiva, coplesitoare, iar liderii europeni vorbeau tot mai insistent despre o iesire a Greciei din zona euro.

In plus, 71 la suta dintre germani doresc sa fie consultati in cazul unei noi decizii importante, care implica Germania, pentru zona euro, potrivit unui alt sondaj publicat duminica de Bild.

De la inceputul crizei grecesti, opinia publica germana, care se considera inselata, este reticenta fata de ajutorarea acestei tari. Presa germana a ridicat tonul duminica, criticand in mod deschis evolutiile crizei.

"Iar, acum, aurul nostru!", titreaza Frankfurter Allgemeine Zeitung, potrivit caruia liderii din cadrul G20 ar vrea sa faca apel la rezervele valutare si de metale pretioase ale bancilor centrale, ale Bundesbank in special, pentru a contribui la salvarea euro, lucru dezmintit inca de sambata seara de un purtator de cuvant al Guvernului german.

"Cancelarul (Angela Merkel) a intrerpretat cu succes rolul de serif in timpul summit-ului G20. Cand, oare, va da definitiv Grecia afara?", se intreaba Die Welt.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri