Ministrul francez al Finantelor este prudent in privinta prognozei economice

Ministrul francez al Finantelor, Francois Baroin, s-a declarat prudent in privinta prognozei de crestere economica a Frantei pentru anul viitor, subliniind ca guvernul va continua politica de reducere a scutirilor fiscale, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Intrebat la postul de radio RTL daca Franta va atinge tinta de crestere economica pentru 2012, de 1%, Baroin a afirmat: "Prudenta este necesara in Franta, este necesara in Germania, care si-a corectat prognozele de crestere in aceleasi proportii ca noi, cu aceleasi estimari ca ale noastre".

Franta a redus saptamana trecuta prognoza de crestere economica pentru anul viitor de la 1,7% la 1%.

"Vom face totul pentru a atinge acest obiectiv de crestere", a aratat ministrul, notand ca nu depinde numai de masurile luate de Franta.

Guvernul presedintelui Nicolas Sarkozy anunta luni reduceri de costuri de 6-8 miliarde euro, pentru a respecta tinta de deficit in contextul unei cresteri economice sub asteptari.

Baroin a aratat sambata ca bugetul de anul viitor va fi cel mai "riguros" de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, menit sa reduca deficitul bugetar cu 20% de la nivelul de 113 miliarde euro estimat pentru acest an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri