Cui va preda Papandreou stafeta in cursa pentru salvarea Greciei?

Premierul grec in exercitiu, Giorgios Papandreou, si rivalul sau conservator Antonis Samaras au ajuns la un acord privind noul sef al Guvernului de coalitie pe care au convenit sa il formeze, a anuntat postul public de televiziune Net, citat de AFP.

Numele noului premier va fi anuntat in acelasi timp cu componenta acestui nou Cabinet, menit sa scoata Grecia din criza economica si politica, prin implementarea, pana la alegerile anticipate din februarie, a planului de reducere a datoriei, adoptat de liderii zonei euro la sfarsitul lui octombrie, la Bruxelles, afirma Net, informeaza Mediafax.

Discutiile intre principalele doua partide elene au fost lungi, in pofida nerabdarii partenerilor europeni.

"Un acord intarzie, nu este usor. Giorgios Papandreou si Antonis Samaras sunt in contact permanent si incearca sa gaseasca solutiile necesare", a afirmat in cursul serii o sursa guvernamentala. "Daca va fi necesar, va dura pana maine", a adaugat sursa.

Numele lui Lucas Papademos, fost vicepresedinte al Bancii Centrale Europene (2002-2010) si fost guvernator al Bancii Centrale elene (1994-2002), adjunct al lui Jean-Claude Trichet si consilier al lui Papandreou este avansat de cateva zile in Grecia pentru postul de prim-ministru, dar Net nu a furnizat nici un detaliu despre persoana aleasa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri