Ministrul italian de Finante, Giulio Tremonti, si-a anulat prezenta la reuniunea de la Bruxelles a omologilor sai din cadrul UE pentru a se intoarce la Roma, unde este prevazut un vot crucial in Parlament cu privire la viitorul lui Silvio Berlusconi, potrivit unei surse diplomatice europene, relateaza AFP, informeaza Mediafax.
Un vot test pentru seful Guvernului italian are loc marti la Roma si se refera la aprobarea de catre Camera Deputatilor a bilantului statului italian pe 2010 inaintea unui vot de incredere programat pentru zilele urmatoare pe tema masurilor impotriva crizei, promise UE la sfarsitul lui octombrie.

Acest test pentru Silvio Berlusconi survine intr-un moment in care se fac presiuni asupra lui sa demisioneze si in timp ce tara sa este tinta pietelor financiare ce sanctioneaza o politica prea laxa. Zvonuri privind demisia lui au circulat luni dar au fost dezmintite.

Dupa Grecia, Italia ameninta sa fie la randul ei antrenata in spirala crizei datoriilor. Rata la care se imprumuta tara a atins marti dimineata 6,73 la suta, un nivel considerat nesustenabil pe termen lung.

Din aceleasi motive Grecia, Irlanda si Portugalia au fost nevoite sa ceara un ajutor international si sunt in prezent sub asistenta Europei si a Fondului Monetar International (FMI).

Dar economia italiana este prea importanta pentru ca tara sa poata beneficia de un plan de salvare in caz de criza, a apreciat marti ministrul austriac de Finante, Maria Fekter, in cadrul unei reuniuni cu omologii sai din UE.

"Italia stie ca avand in vedere dimensiunile tarii, nu poate spera la un ajutor externe, acesta este motivul pentru care se fac eforturi enorme in Italia in acest moment", a declarat el la Bruxelles.

A treia economie a zonei euro, Italia are o datorie de 1.900 de miliarde de euro (120 la suta din PIB) si sufera de mai multi ani de o crestere inerta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri