Berlusconi va demisiona. Ce urmeaza pentru Italia dupa Mr. Bunga-Bunga?

Silvio Berlusconi va demisiona dupa adoptarea masurilor de relansare economica promise Uniunii Europene. Berlusconi l-a informat pe presedintele Giorgio Napolitano, marti seara, ca va demisiona, imediat dupa ce a pierdut majoritatea in Camera Deputatilor.

"Daca va fi adoptat planul de relansare financiara, voi demisiona", i-a spus Silvio Berlusconi lui Giorgio Napolitano in cursul intrevederii de marti seara, scrie Corriere della Sera.

Informatia a fost confirmata de Presedintia Italiei, anunta Mediafax. "Premierul i-a transmis presedintelui ca este constient de implicatile rezultatului votului din Camera; insa, in acelasi timp, a exprimat preocupare in legatura cu necesitatea oferirii unor raspunsuri punctuale partenerilor europeni, prin aprobarea legii privind stabilitatea financiara (...) Imediat dupa ce va fi adoptat acest plan, premierul ii va prezenta demisia sa presedintelui", precizeaza Presedintia Italiei.

Premierul italian, Silvio Berlusconi, renumit si datorita petrecerilor de tip "bunga bunga", a explicat marti seara ca a decis sa demisioneze dupa adoptarea masurilor economice promise Uniunii Europene, deoarece "important e sa faci ce este bine pentru tara".

"Trebuie sa ne preocupe situatia italiana, ceea ce se intampla pe piete, faptul ca pietele nu cred ca Italia este capabila sau are intentia de a aproba aceste masuri pe care Europa le-a cerut", a declarat Berlusconi, intr-un apel telefonic la unul dintre posturile sale de televiziune.
Trebuie "sa demonstram, din contra, ca suntem seriosi si acesta este primul lucru care trebuie sa ne preocupe", a apreciat Berlusconi. "Apoi sunt celelalte lucruri, cum ar fi cine va conduce sau nu Guvernul", a adaugat el.

"Traversam un context dificil in ceea ce priveste pietele. Europa ne-a cerut masuri care ar trebui sa sustina economia noastra si ni le-a cerut cu multa insistenta" , a amintit premierul, adaugand ca acestea trebuie aprobate.

Guvernul Silvio Berlusconi a castigat marti un vot crucial in Camera Deputatilor, pachetul de reforme fiind aprobat, dar a pierdut majoritatea absoluta. Bilantul financiar al statului italian a fost adoptat cu 308 voturi, sub pragul majoritatii absolute, care este de 316 voturi.

"Guvernul nu mai are majoritate in Camera Deputatilor ", a constatat imediat Pierluigi Bersani, liderul Partidului Democrat, principala formatiune de opozitie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri