Randamentul a ajuns la 7,09%, in urcare cu 51 de puncte de baza, sau 0,51 puncte procentuale, fata de nivelurile de marti, potrivit FactSet Research, dupa ce firma de clearing LCH.Clearnet a ridicat marja minima pentru tranzactionarea de obligatiuni italiene.

Depasirea pragului de 7% este considerat de analisti si economisti trecerea datoriei unui stat din zona euro in plaja de nesustenabilitate.

Cresterea randamentelor obligatiunilor de stat peste acest prag a determinat Grecia, Portugalia si Irlanda sa solicite acorduri de finantare externa cu FMI si Comisia Europeana pentru a putea evita imprumuturile prea scumpe din piete.

Citeste si:

Potrivit traderilor citati de Reuters, Banca Centrala Europeana a intervenit miercuri pe piata secundara prin achizitia de obligatiuni italiene pentru a incerca sa mentina randamentele sub control. BCE cumpara din august obligatiuni italiene si spaniole, pentru a ajuta cele doua state sa evite blocarea creditului si intrarea in acorduri de urgenta cu

Costul contractelor credit default swap pe datoriile Italiei, folosite pentru asigurarea creantelor fata de posibilitatea intrarii debitorului in insolventa, a crescut miercuri cu 20 puncte de baza, adica 0,2 puncte procentuale, la 5,43 puncte procentuale, transmite Reuters.