Costurile de imprumut ale Italiei au crescut miercuri la un nou maxim record, randamentul obligatiunilor cu maturitatea la 10 ani depasind pragul critic de 7% peste care multi economisti considera ca datoria de stat devine nesustenabila, noteaza Mediafax.
Randamentul a ajuns la 7,09%, in urcare cu 51 de puncte de baza, sau 0,51 puncte procentuale, fata de nivelurile de marti, potrivit FactSet Research, dupa ce firma de clearing LCH.Clearnet a ridicat marja minima pentru tranzactionarea de obligatiuni italiene.

Depasirea pragului de 7% este considerat de analisti si economisti trecerea datoriei unui stat din zona euro in plaja de nesustenabilitate.

Cresterea randamentelor obligatiunilor de stat peste acest prag a determinat Grecia, Portugalia si Irlanda sa solicite acorduri de finantare externa cu FMI si Comisia Europeana pentru a putea evita imprumuturile prea scumpe din piete.

Potrivit traderilor citati de Reuters, Banca Centrala Europeana a intervenit miercuri pe piata secundara prin achizitia de obligatiuni italiene pentru a incerca sa mentina randamentele sub control. BCE cumpara din august obligatiuni italiene si spaniole, pentru a ajuta cele doua state sa evite blocarea creditului si intrarea in acorduri de urgenta cu

Costul contractelor credit default swap pe datoriile Italiei, folosite pentru asigurarea creantelor fata de posibilitatea intrarii debitorului in insolventa, a crescut miercuri cu 20 puncte de baza, adica 0,2 puncte procentuale, la 5,43 puncte procentuale, transmite Reuters.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri