Presa greaca vehicula miercuri, 9 noiembrie, numele a cinci greci, cu varste de peste 60 de ani, care ar putea sa inspire incredere in strainatate ca posibili succesori ai lui Giorgios Papandreou la conducerea Guvernului, relateaza AFP, potrivit Mediafax.
VASILIOS SKOURIS: in varsta de 63 de ani, este, din octombrie 2003, presedintele Curtii Europene de Justitie (CEJ) cu sediul in Luxemburg. El este doctor in drept al Universitatii din Hamburg (Germania). Skouris, un apropiat al actualului ministru grec al Finantelor Evanghelos Venizelos, s-a nascut, ca acesta, la Salonic (nord) si este, la fel ca el, un specialist in drept constitutional. El a fost, deja, ministru in doua Guverne de tranzitie, in 1989 si 1996.

LUCAS PAPADEMOS: in varsta de 64 de ani, a fost guvernator al Bancii Greciei, in perioada 1994-2002, post din care a contribuit la aderarea tarii la zona euro, iar ulterior a devenit vicepresedinte al Bancii Centrale Europene (BCE), alaturi de Jean-Claude Trichet, din 2002 si pana in 2010. Profesor de economie, Papademos este creditat a fi un "motor intelectual" al institutiei de la Frankfurt. In prezent, sustine la Harvard, in Statele Unite, un curs intitulat "Criza financiara globala: raspunsuri si provocari".

PANAGIOTIS ROUMELIOTIS: in varsta de 64 de ani, un profesor universitar, este reprezentantul Greciei la Fondul Monetar International (FMI). S-a nascut in Egipt, in 1947 si este doctor in economie al Universitatii Paris II. Roumeliotis a detinut mai multe potofolii ministeriale in anii '80, cand la putere se afla Andreas Papandreou, tatal premierului grec in exercitiu. El este un bun cunoscator al afacerilor europene, dar numele sau a fost amestecat intr-un cunoscut dosar politico-financiar, "scandalul Koskotas", care poarta numele unui bancher veros.

NIKIFOROS DIAMANDOUROS: in varsta de 69 de ani, un apropiat al fostului premier socialist Costas Simitis (1996-2004), este profesor de stiinte politice si, de la 1 aprilie 2003, avocatul european al poporului. El a studiat in Statele Unite, la Indiana University si Columbia University. Diamandouros apreciaza ca activitatea sa de mediator ii permite doar sa "convinga", ca "nu poate constrange" si ca poate recurge la "proceduri mai suple decat ale unui tribunal".

IOANNIS KOUKIADIS: in varsta de 71 de ani, este presedintele nou infiintatului Comitet de privatizare grec, creat pentru gestionarea programului in valoare de 50 de miliarde de euro, cerut de creditorii tarii. El a studiat dreptul la Salonic, Paris si in Germania. Deputat european al Pasok (socialisti), Koukiadis a fost ministru al Muncii in doua randuri, pentru perioade scurte de timp, in doua guverne interimare sau coalitii, in 1989 si 1990.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri