UPDATE: 15:00

Presedintia Greciei anunta nominalizarea oficiala a f0stului vicepresedinte al BCE Lucas Papademos la conducerea guvernului interimar de coalitie, sustinut de partide de dreapta, extrema-dreapta si socialist, conform Mediafax.

"La propunerea liderilor partidelor politice, presedintele l-a insarcinat cu formarea guvernului pe Lucas Papademos", precizeaza Presedintia Greciei.

Anterior, agentia ANA anuntase ca "noul premier mandatat" este Papademos, in varsta de 64 de ani. Anuntul a fost facut dupa o reuniune de patru ore a liderilor partidelor de dreapta, socialist si de extrema dreapta, mediate de presedintele Republicii, pentru a forma un Guvern de uniune nationala.

Citeste si:

"Depunerea juramantului va avea loc vineri la ora 14.00 (14.00, ora Româaiei)", a comunicat Biroul de presa al Presedintiei.

STIREA ORIGINALA

"Noul premier mandatat" este Papademos, in varsta de 64 de ani, a anuntat ANA, dupa o reuniune de patru ore a liderilor partidelor de dreapta, socialist si de extrema dreapta, mediate de presedintele Republicii, pentru a desemna un Guvern de uniune nationala, scrie Mediafax.