Volksbank AG (OVAG) va concedia in urmatorii doi ani si jumatate 500 de angajati din Austria, ceea ce inseamna ca unul din doi salariati va fi disponibilizat, potrivit austrianindependent.com.
Aceasta masura ii va afecta pe angajatii mai in varsta, care, totodata, castiga si cele mai mari salarii.

Directorul OVAG, Gerald Wenzel, a anuntat luna trecuta ca Volksbank va inregistra pierderi de 900 de milioane de euro in 2011, analistii fiind de parere ca, din cauza situatiei economice dificile, banca va fi nationalizata.

OVAG a primit in ultimii ani ajutoare din partea statului austriac in valoare de un miliard de euro.

In prezent, guvernul a decis sa finanteze banca pentru a evita falimentul acesteia, intrucat institutia se afla in incapacitate de a plati dobanzile pe asa numitul capital de participare.

Ministrul austriac de finante, Maria Fekter, a facut luna trecuta un apel catre directorii ÖVAG sa prezinte ''un plan credibil pentru o redresare semnificativa''. Aceasta a precizat ca Austria are la dispozitie 6 miliarde euro in cazul in care bancile locale ar avea nevoie de un ajutor financiar aditional.

OVAG si-a vandut in vara divizia din Europa de Est, Volksbank International, catre banca ruseasca Sberbank, din tranzactie fiind excluse operatiunile din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri