Lucas Papademos, in varsta de 64 de ani, este un economist care in ultimii doi ani a fost consilierul fostului premier Giorgios Papandreou, noteaza CNN, citat de Mediafax.

Papademos a depus vineri juramantul de investitura, urmand sa conduca un Guvern de coalitie considerat de multi analisti ca fiind unul mai degraba tehnocrat decat politic.

"Sarcina mea este uriasa, iar responsabilitatea pe care mi-o asum este si mai mare. Nu sunt politician, dar mi-am dedicat aproape cea mai mare parte a vietii mele politice aplicarii politicilor economice, atat in Grecia, cat si in Europa", declara Papademos joi.

Citeste si:

Noul premier grec a fost intr-o perioada guvernator al Bancii Greciei si economist la Banca Rezervei Federale din Boston (SUA). Papademos a fost profesor de Economie la Universitatea Columbia (SUA) si la Universitatea din Atena, predand de anul trecut si la Universitatea Harvard.

Papademos detine o diploma de masterat in Inginerie electronica si este doctor in Economie, ambele titluri academice fiind obtinute la Institutul Politehnic din Massachusetts.