Lucas Papademos, fost bancher si fost vicepresedinte al BCE, devine seful noului Guvern de coalitie al Greciei intr-o perioada in care Uniunea Europeana exercita presiuni imense pentru aplicarea de catre Atena a masurilor de austeritate necesare salvarii monedei euro.
Lucas Papademos, in varsta de 64 de ani, este un economist care in ultimii doi ani a fost consilierul fostului premier Giorgios Papandreou, noteaza CNN, citat de Mediafax.

Papademos a depus vineri juramantul de investitura, urmand sa conduca un Guvern de coalitie considerat de multi analisti ca fiind unul mai degraba tehnocrat decat politic.

"Sarcina mea este uriasa, iar responsabilitatea pe care mi-o asum este si mai mare. Nu sunt politician, dar mi-am dedicat aproape cea mai mare parte a vietii mele politice aplicarii politicilor economice, atat in Grecia, cat si in Europa", declara Papademos joi.

Noul premier grec a fost intr-o perioada guvernator al Bancii Greciei si economist la Banca Rezervei Federale din Boston (SUA). Papademos a fost profesor de Economie la Universitatea Columbia (SUA) si la Universitatea din Atena, predand de anul trecut si la Universitatea Harvard.

Papademos detine o diploma de masterat in Inginerie electronica si este doctor in Economie, ambele titluri academice fiind obtinute la Institutul Politehnic din Massachusetts.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri