Comanda-record pentru Boeing: Aeronave de 26 MLD. $

Boeing a semnat un acord pentru a livra pana la 70 de aeronave, in valoare de 26 miliarde de dolari, operatorului aerian Emirates, aceasta fiind cea mai mare comanda din istoria de aproape un secol a grupului american, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Acordul, semnat la Salonul Aerian din Dubai, include o comanda ferma pentru 50 de avioane 777, evaluate la 18 miliarde de dolari, cu optiunea achizitiei a inca 20, a declarat presedintele Emirates, seicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Livrarea aeronavelor va incepe in 2015.

"Avem un plan ambitios de a continua cresterea retelei internationale", a declarat Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Emirates este deja compania cu cel mai mare numar de aeronave Boeing 777 in flota, operand 94 de astfel de avioane si avand comenzi pentru inca 41. Compania araba este si cel mai mare cumparator de avioane Airbus SAS A380, cu 90 de comenzi.

Ca urmare a acordului cu Emirates, acest an a devenit cel mai bun pentru Boeing 777, depasind recordul de 154 de comenzi din 2005. Boeing a primit prima comanda pentru modelul 777 in 1990, iar primul zbor cu acest aparat a avut loc in 1994.

Boeing este unul dintre cei mai mari doi producatori de aeronave la nivel mondial, alaturi de principalul sau concurent, grupul european Airbus.

In primele noua luni Boeing a inregistrat o crestere de 22% a profitului net, pana la 2,6 miliarde de dolari, iar veniturile s-au majorat cu 3%, la 49,2 miliarde de dolari.

Compania Emirates, din Emiratele Arabe Unite, este cel mai mare operator aerian din Orientul Mijlociu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri