Fostul comisar european Mario Monti, desemnat sa formeze un nou guvern in locul lui Silvio Berlusconi, a declarat ca Italia "poate invinge" criza datoriilor gratie unui "efort colectiv", adaugand ca aceasta trebuie sa fie "un element de forta, nu de slabiciune" al UE, relateaza AFP, citat de Mediafax.
"Voi actiona (...) pentru a iesi rapid dintr-o situatie care prezinta aspecte de urgenta si ca Italia sa poata invinge gratie unui efort colectiv. Italia trebuie sa redevina un element de forta, nu de slabiciune, intr-o Uniune Europeana ai carei fondatori am fost si ai carei protagonisti trebuie sa fim", a afirmat Mario Monti.

El trebuie sa formeze un guvern si sa obtina increderea celor doua Camere ale Parlamentului in decurs de zece zile, potrivit Constitutiei, inainte de a prelua oficial functia si de a depune juramantul in fata presedintelui Republicii, Giorgio Napolitano.

"Consultarile pe care le voi avea vor fi conduse rapid dar cu atentie. Ma voi intoarce sa il vad pe presedintele Republicii cand voi fi in masura sa inving orice rezerva", a afirmat el, in timp ce Napolitano și-a exprimat speranta ca Guvernul va fi format pana la sfarsitul saptamanii.

Pe plan economic, Monti și-a fixat ca obiectiv "asanarea situatiei financiare si reluarea cresterii economice, ramanand atent la echitatea sociala".

"O datoram copiilor nostri. Trebuie sa le oferim un viitor concret format din demnitate si speranta", a mai pus noul premier al Italiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri