O parte a brokerilor concediati de MF Global au aflat vestea prin email sau de la televizor.

Concedierea are efect imediat, a anuntat lichidatorul MF Global, insa 200 dintre cele aproape 1.100 de persoane concediate ar putea fi ulterior reangajate pentru a ajuta la vanzarea activelor.

Momentul este cat se poate de prost pentru fostii angajati ai MF Global, noteaza Reuters. Nu numai ca somajul din SUA se afla la un nivel ridicat, de circa 9%, dar alte firme de pe Wall Street au efectuat concedieri in ultima perioada, ca urmare a declinului profiturilor si reglementarilor mai stricte.

Citeste si:

Directorul MF Global, Jon Corzine, si-a prezentat in noiembrie demisia de la conducerea companiei si a anuntat ca nu va cere plata a 12 milioane de dolari la care avea dreptul intr-o astfel de situatie, conform contractului.

MF Global, cu sediul in New York, a anuntat, la sfarsitul lunii octombrie, ca a cerut protectia legii falimentului din cauza pierderilor inregistrate ca urmare a expunerii la criza datoriilor suverane din Europa. Compania a declarat datorii de 39,7 miliarde de dolari si active de 41 de miliarde de dolari in cererea de protectie fata de creditori depusa luni la un tribunal din Manhattan.

Dupa numai cateva zile, CNN a anuntat, citand surse, ca FBI si procurori federali ai SUA investigheaza modul in care au disparut de la MF Global fonduri de circa 600 de milioane de dolari apartinand clientilor, inainte de intrarea companiei de brokeraj in faliment.