Tesco si Wal-Mart, doua dintre cele mai mari companii de retail din lume si-au anuntat planurile de extindere in Cehia si Ungaria. Wal-Mart intentioneaza sa cumpere lantul de hypermarketuri Delhaizes din Ungaria in timp ce Tesco va cumpara 27 de unitati Edeka in regiunea Bohemiei la granita germano-ceheasca. De asemenea Auchan si Tesco si-au anuntat intentia de a penetra piata autohtona. In acest moment preluarea retelei de magazine Edeka astepta acceptul autoritatilor Comisiei Concurentei din Cehia. Se pare ca decizia Wal-Mart de a intra pe piata ungureasca survine dupa ce Tesco a deschis doua noi unitati pe teritoriul acestei tari ridicand numarul total al magazinelor la 57.

Aceste miscari pe piata vin pe fondul unei analize efectuate de compania Mintel care apreciaza ca vanzarile de produse alimentare vor impulsiona cresterea economica a statelor din UE. Specialistii Mintel prevad o crestere de 74% a vanzarilor de produse alimentare in UE, de la 783 de miliarde de euro in anul 2000 la peste 1050 de miliarde in 2010.Astfel, se estimeaaa ca vanzarile se vor tripla in Ungaria si dubla in Cehia, pe fondul orientarii clientilor catre hypermarketuri in detrimentul magazinelor mici. O cercetare recenta a PricewaterhouseCoopers releva ca gigantii retailului nu-si mai permit in acest moment sa ignore piata est-europeana dar in acelasi timp avertizeaza ca numai companiile adaptabile, dispuse sa riste, vor avea succes.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri