"Nu vom vota pentru nicio noua masura de austeritate", a declarat Samaras intr-o intalnire cu parlamentarii Partidului Noua Democratie, cea mai puternica formatiune de opozitie in timpul guvernului Giorgios Papandreou.

El a adaugat ca nu va semna nicio scrisoare care sa cuprinda angajamentul Greciei pentru introducerea noilor masuri de austeritate.

Comisarul european pentru economie, Olli Rehn, a cerut liderilor politici din Grecia sa semneze un angajament scris privind implementarea masurilor de austeritate cerute de creditorii internationali, respectiv Comisia Europeana si Fondul Monetar International.
Samaras a afirmat ca un angajament verbal ar fi trebui sa fie suficient.

El a precizat ca parlamentarii partidului pe care il reprezinta vor sustine toate masurile care au fost deja aprobate.

Citeste si:

Samaras a aratat ca "criticile" opozitiei fata de masurile din acordul de finantare externa raman neschimbate, iar reducerea datoriilor Greciei cu 100 miliarde euro, sau 50% din valoarea obligatiunilor detinute de creditorii privati, a devenit "inevitabila din cauza esecului masurilor luate".

Premierul elen Giorgios Papandreou a demisionat saptamana trecuta la presiuni internationale si autohtone, ultimele evenimente indicand ca fostul vicepresedinte al Bancii Centrale Europene Lucas Papademos urmeaza sa formeze un guvern de tehnocrati care ar fi trebuit sustinut de o majoritate de uniune nationala.

Grecia trebuie sa obtina avizul UE pentru urmatoarea transa din acordul de finantare externa pana la mijlocul lunii decembrie, cand se estimeaza ca statul nu va mai avea bani sa-si onoreze obligatiile si ar putea intra in insolventa.